joi, 8 iulie 2010

Tort panacota cu struguri si pepene galben




Acest minunat tort l-am facut dupa reteta Iuliei
Ingrediente:

40 piscoturi
2 l smantana dulce
700 gr de zahar vanilat
4 pliculete zahar vanilat
5 pliculete gelatina
250 ml apa

1 kg struguri (daca se poate fara samburi)
cateva felii de pepene galben

1. Se pun piscoturile in jurul unei tavi cu margini detasabile. Acestea se taie la un capat pt. o stabilitate mai mare. Restul piscoturilor se taie bucatele de cca. 2 cm.
2. Intr-un castronel se pun 250 ml apa, se adauga gelatina pentru a se inmuia.
3. Se pun intr-o cratita smantana, zaharul pudra, zaharul vanilat si se amesteca pana da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga gelatina amestecand repede pentru omogenizare.


4. Se pun cubulete de piscot pe fundul tavii, apoi se toarna crema, se pun strugurii si se repeta aceasta actiune pana umplutura ajunge la marginea superioara a tavii.
Se actioneaza rapid, deoarece piscoturile se inmoaie foarte repede crema fiind calda.


5. Deasupra se pun feliile de pepene galben si se da la frigider pt. minim 12 ore.
Eu am impartit crema si pe cea de sus am imbunatatit-o cu 100 gr. ciocolata topita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu