duminică, 9 octombrie 2011

Pui in sos alb cu piure de dovleac

Titlul acestei postari ar trebui sa fie "O zi perfecta de toamna".
Ne-am trezit la ora 9, Dominik a cerut lapticul, si-a luat medicatia (suntem toti raciti, doar e toamna si mergem la gradi), apoi a zis ca va mai face nani, si asta am facut si noi. Pana la 12. Nu a sunat nimeni, putea sa sune oricum pusesem totul pe silent, afara era intunecat si ploua (ceea ce a continuat sa faca pana la aceasta ora), deci am prins portie dubla de odihna. La trezire am baut cafeluta, am mancat eu niste fructe, barbatii cereale si am lalait-o la televizor/net cateva ore. Azi am gasit online si niste buni prieteni plecati din tara, care mi-au dat o super idee pentru salata care a insotit pranzul (koszonom szepen Pista es Noemi, a savanyusag kurva jo volt), am povestit un pic si am plecat la cumparaturi. Afara super frig si ploaie, sa nu scoti cainele, mi-a inghetat..... sufletul in mine, nici coafura nu a rezistat, dar am facut rost de niste dovleac, vreo doua kile de portocale si tot atatea de lamaie (sa pun raceala pe fuga), niste piept de pui taiat fasii si alte cele pentru masa, doar e duminica ce naiba.
Ajunsi acasa am facut urmatoarele in timp ce trupa vesela colora si asculta Vocea romaniei - in reluare:
Am curatat 5 cartofi potriviti, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare.
Am taiat dovleacul in doua si partea de vreo 400 de grame am bagat-o la cuptor la 200 C.

Eu fara carne:

Puiul, vreo 400 de gr l-am sarat, piperat, am taiat si o ceapa mare julien, am calit-o in putin ulei, am aruncat peste si carnea pe care am prajit-o bine in suc propriu, apoi am turnat peste 100 ml smantana pentru gatit si am lasat sa fiarba pe foc mic 15 minute. Peste as fi pus niste gorgonzola, dar aveam doar cascaval afumat, deci asta am ras vreo 150 gr si cateva nuci si am amestecat in compozitie. Am stins focul si am lasat cu capac sa se imbine aromele.
Intre timp s-a copt dovleacul, l-am curatat si au fiert cartofii, pe care i-am strezurat. I-am pus impreuna si cu un mixer i-am zdrobit bine bine. Nici sare nu a mai necesitat. (Daca va place puteti adauga 2 lg mari de unt sau un paharel de lapte, dar cum noi am servit cu puiul cu sos alb, am lasat asa.
Surpriza zilei a venit de la salata. Am curatat 6 ciuperci mari, i-am taiat felii subtiri, i-am sarat, piperat, am zdrobit peste un catel de usturoi, am stors o jumatate de lamaie si i-am amestecat bine de tot. Pana a fost gata mancarea si ei s-au murat. Au fost atat de buni, mie mi-ar fi ajuns si in loc de alt fel de mancare.
In concluzie, azi e duminica, in luna lui octombrie, frunzele s-au ruginit si cad, afara ploua si iti ingheata.... sufletul, dar daca in casa e cald, esti cu familia, mananci o mancare buna si te odihnesti............. ei bine, eu zic ca e o zi perfecta de toamna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu