marți, 28 decembrie 2010

Milchschnitte




Blat:

-8 oua
-4 linguri apa
-2 lingura ulei
-12 linguri zahar
-11 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 plic praf de copt
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul, se bat albusurile spuma tare. Peste galbenusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma.
Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce se raceste, se taie blatul in 2.
Blaturile se insiropeaza cu sirop de zahar ars.
Crema:
- 200 ml. frisca
- 175 g lapte condensat
- 100 ml. lapte
- 6 g. gelatina
- 1 lingura, doua de miere
- esenta vanilie
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald pe bain marie, apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea. Batem frisca pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte. Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand din cand in cand.
Glazura de ciocolata:
- 2 ciocolati
- 75 ml frisca lichida
Se topesc ciocolatile in frisca pe bain marie si se toarna peste prajitura dupa ce a racit.

Prajitura cu nuca

Din seria prajiturilor de craciun va prezint prima si anume prajitura cu nuca.

Blat:

6 oua, 1 lingura cu apa, 5 linguri cu faina, ½ pliculet cu praf de copt, 200 g nuca, 250 g zahar.

Crema:

2 oua, 150 g zahar, esenta de vanilie, 1 pachet cu margarina.

Glazura:

150 g ciocolata cu lapte, 50 ml smantana dulce, 5 linguri cu zahar, 300 g nuca.

1. Bate 6 albusuri cu 250 g zahar. Adauga galbenusurile pe rand, apa, faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Amesteca prin rasturnare. Pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata.

2. Pentru crema, freaca zaharul cu ouale si pune-le la bain-marie pana se ingroasa. Ia de pe foc, adauga margarina si esenta de vanilie si amesteca energic.

3. Topeste la bain-marie ciocolata rupta in bucati si adauga 50 ml de smantana dulce. Caramelizeaza in 5 linguri cu zahar 200-300 g de nuca sfaramata. Pune ciocolata topita si amesteca bine.

4. Peste blat se pune glazura de nuca apoi se toarna crema care se aseaza in timp ce se raceste. Taie cand s-a racit.