marți, 22 iunie 2010

Tiramisu




Ingrediente
4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone
3 albusuri
1 pachet piscoturi
375 ml cafea amara cu putin rom (pt. insiropat)
cacao pt. final

Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, apoi se pun pe bain marie si se adauga laptele.
Dupa ce a prins consistenta unei smantani mai groase, lasam crema la racit. Se adauga mascarpone si albusul de oua batute bine si se amesteca cu mixerul sau telul.
Piscoturile se inmoaie in cafeaua rece si se asambleaza prajitura: rand piscoturi, rand crema, rand piscoturi...
Eu de obicei dublez cantitatea de mascarpone pentru ca ne place la nebunie si dupa asamblare invelesc in folie si dau la figider pentru o noapte.
Aceasta prajitura se poate face si cu fructe (de ex. capsune, ananas...). Delicioasa.