Pentru gulas
300 gr cartofi
600 gr carne de vita
1 ceapa mare
1/2 ardei iute
1 l-ta boia iute
2 l-te boia dulce
1 l-ta chimen
2-- ml supa de legume
ulei de masline
sare
Incingem cca 3 lg de ulei intr-o cratita si prajim ceapa tocata si carnea de vita taiata cubulete, turnam 200 ml supa (sau apa calda) si lasam la fiert la foc mic. Dupa ce a fiert carnea, adaugam peste putina faina , boiaua si chimenul. (Pentru cine nu e fan seminte de chimen care raman intre dinti, gasim si praf in comert.)
Taiem ardeiul bucatele mici si il adaugam la tocana, apoi cartofii taiati cubulete, potrivim de sare si mai lasam sa fiarba 15 minute.
Pentru Spätzle:
320 gr faina alba 00
150 ml apa calduta
2 oua
sare
Punem faina intr-un castron impreuna cu sarea, ouale si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen. Izbim aluatul apoi de planseta pana incepe sa faca basici, pe urma il lasam sa se odihneasca cca 1 ora. Dupa aceea rupem o bucata, o rulam pe planseta de lucru pana obtinem un sul cu diametrul de cca 1,5 cm. Taiem sulul in bucatele de 1,5 cm, la fel procedam cu restul aluatului. Punem apa la fiert, cand clocoteste micsoram flacara, punem din galuste in apa cca 1/3 si le lasam sa fiarba 2 minute. Le scoatem in strecuratoare. Procedam la fel si cu restul galustelor.
Noi am servit gulasul cu ele dar se pot manca si doar prajite usor in pesmet si unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu