miercuri, 6 aprilie 2011

Melci cu scortisoara






Au fost foarte buni, simplu de facut si am sa repet reteta cu ciocolata sau cacao.


Ingrediente:

2 oua

100 gr zahar

10 gr drojdie

550 gr faina

1/2 l-ta sare

200 ml lapte

60 gr unt


Umplutura:

100 gr unt

50 gr zahar

2 lg scortisoara

Am turnat faina intr-un vas, am facut in mijloc o gaura in care am pus drojdia, un pic de zahar si putin lapte caldut. Am lasat sa creasca 15 min., dupa care am adaugat celelalte ingrediente si am framantat bine de tot. Am mai lasat sa creasca 20 de minute, dupa care am intins din aluat o foaie de aprox. 2 cm, am uns-o cu untul moale, am presarat zahar si scortisoara si am rulat. Am taiat apoi felii de 5 cm., le-am pus in tava tapetata si le-am mai lasat sa creasca 15 minute. Le-am uns cu albus si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit.