joi, 8 iulie 2010

Tort fantezie cu visine





Ingrediente

Blat:

6 oua
6 plicuri vanilie
1 praf de copt
5 lg faina
2 lg cacao
600 g visine
gem visine

Crema:
2 oua
1 fiola esenta vanilie
200 gr zahar
250 gr unt
fulgi migdale pentru decorat

1. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat, se incorporeaza faina, apoi cacaua si praful de copt stins cu otet. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata si se coace la cuptorul preincalzit cca. 30 minute.
2. Pentru crema se bat ouale cu zaharul pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Se freaca untul spuma cu esenta, se adauga treptat crema de oua si se omogenizeaza.
3. Se spala visinele si se scot samburii. Taiem blatul in 2, intindem gemul peste un blat si se pune o treime de crema. Punem visinele apoi intindem si restul de crema. Acuperim cu al doilea blat. Pe acesta il ungem cu miere si presaram migdalele pentru decor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu