sâmbătă, 2 iulie 2011

Paste carbonara


Eu fac acest fel de mancare cu orice fel de paste, principalul motiv, sotul meu ar manca paste de 3x pe zi. Reteta mea este urmatoarea

Ingrediente:
250-400 gr. sunca bacon
1 catel de usturoi pisat
piper negru
sare
4 oua mari batute bine
o ceasca de brinza parmezan ras
o cutie de spaghete de 500 gr. fierte "al dente"


Mod de preparare:
Prepararea sosului: Intr-o tigaie mare, incinsa, se pun bucatelele de bacon, dupa ce in prealabil au fost taiate. Se prajesc bine de tot pina devin crocante. Se scot bucatelele de bacon si se asaza pe un prosop de hirtie pentru a se absorbi grasimea adiacenta. Grasimea din tigaie se scurge, pastrind insa aproximativ 3 lingurite de grasime. Se adauga usturoiul pisat si piper dupa gust si se soteaza usturoiul pentru aproximativ 45 de secunde, pina cind se "aureste".

Se ia tigaia de pe foc, se adauga baconul prajit, si pastele fierte "al dente" si se mai adauga un pic de piper, sare si se tine pe foc inca 1 minut.

Ouale, batute bine intr-un bol, impreuna cu un praf de sare, se adauga peste acest amestec fierbinte, dar in prealabil tigaia se ia de pe foc. Cand se adauga ouale, se amesteca incontinuu, pina cind ouale se lipesc pe paste si se intaresc. Se adauga brinza proaspat rasa (parmezanul) si se amesteca bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu