vineri, 25 februarie 2011

Tarta cu porumb, morcov si praz


Ingrediente:
300 gr faina
150 gr unt
3-4 lg apa
250 gr porumb
2 fire de praz
2 morcovi mari
200 ml lapte
100 gr smantana de gatit
1 ou
sare, piper

1. Framantam un aluat din faina, unt si apa, dupa care il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pt. 15 minute.
2. Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem felii subtiri pe diagonala si ii fierbem cu putina sare pana se inmoaie.
3. Curatam prazul, il taiem la fel ca si morcovul . Topim putin unt intr-o tigaie (cca. 50 gr.), adaugam 2 lg. faina, dupa 1 minut punem laptele amestecand incontinu pana se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam smantana si amestecam bine. Lasam sa se raceasca putin si adaugam si oul batut. Omogenizam.
4. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 5 mm, punem in forma de tarta tapetata, punem peste sosul de smantana si adaugam morcovii, porumbul si apoi prazul. Punem tarta la cuptor si coacem la foc potrivit (150 C) cca 45 de minute.