vineri, 1 aprilie 2011

Briose de post

Ingrediente: 100 ml. ulei 1 cana cu zahar 1 cana apa minerala rece 1 lingura otet 1 1/2 cani faina 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita praf de copt un praf de sare 100 g. stafide rom pentru marinarea stafidelor 100 g. ciocolata neagra, de post In primul rand punem stafidele in rom si le lasam la marinat (se poate si cateva ore). Se mixeaza uleiul cu zaharul timp de 2, 3 minute; se toarna treptat apa si otetul. Se incorporeaza faina amestecata cu sarea, praful de copt si bicarbonatul (toate cernute) La final, se adauga stafidele si se amesteca totul foarte bine. Compozitia astfel obtinuta se toarna (doar o jumatate din intreaga cantitate) in forme de briose sau intr-o forma de chec unsa usor cu ulei si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la foc mic 160 C pana se coc. Eu am presarat deasupra stafidele, iar pe undele am pus ciocolata sau nuca. Sunt foarte bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu