miercuri, 14 septembrie 2011

Osso Buco

Osso buco (os gaurit) este unul dintre felurile de mancare specifice oraşului Milano, iar numele sau face referire la carnea folosita la preparararea sa: un rasol de vita, taiat circular, pe sectiune, cu tot cu osul care contine maduva. Mie mi-a starnit curiozitatea numele, ieri l-am si gatit la amiaza. Ce pot sa spun altceva, decat, foarte bun. atat de bun, incat nici alta garnitura nu am facut.

Luam:
3 felii ossobuco de vitel
3 linguri faina
3 linguri ulei de masline
1 ceapa
2 morcovi
500 ml vin alb sec
4 rosii
2 catei de usturoi
sare,piper
Dam bucatile de carne prin fina pe toate partile. Se prajesc în ulei de masline pe ambele parti pîna se formeaza o crusta, apoi se adauga ceapa taiata felii,morcovul taiat rondele si usturoiul tocat. Dupa 2-3 minute am adugat vinul,rosiile taiate bucati,sare,piper, si am lasat sa fiarba acoperit pe foc moderat spre mic o ora si jumate. Mmmmm...