marți, 7 iunie 2011

Lucskos (Ciorba de varza ardeleneasca)




Acum ca gasim din plin legume si fructe proaspete la piata, noi ne-am mutat acolo practic. Nu ma mai intereseaza ce au de oferit supermarketurile si le vizitam foarte rar.

Aceasta ciorba este una rapida, usoara, gustoasa si sanatoasa. Cine face cu carne adauga ceva afumatura la fiert, eu o prefer goala.

Ingrediente:

500-700 gr varza
1 ceapa (verde)
1 legatura marar
3 rosii coapte sau o conserva de rosii cubulete
se drege cu galbenus + smantana sau iaurt

Punem legumele (varza, ceapa si mararul) taiate marunt la fiert cu 3 l apa. Dupa ce au fiert adaugam rosiile taiate cubulete dupa ce au fost oparite si decojite sau conserva. Mai lasam sa fiarba putin, la final potrivim de sare, o dregem cu focul oprit si servim.
Voila!