sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Rulouri cu parmezan si rozmarin




Reteta este a Laurei Adamache, nu o sa mai prezint procedeul de creatie, va invit sa il luati de pe pagina ei. Rulourile au fost delicioase, bune si de pus la servici, cu siguranta vom repeta experienta in alt format.

Ingrediente:
500 gr faina
200 gr apa calduta
25 gr drojdie proaspata
75 gr unt
25 gr untura de buna calitate
10 gr sare
50 gr zahar
75 gr parmezan
1 ou
1 lingura mare cu rozmarin tocat

Friptura de porc cu orez



Eu nu sunt fan fripturi si nu sunt fan porc. Atunci cand le fac foarte rar, folosesc metoda pus carnea la calit cu putin ulei, intoarsa pe toate partile, condimentata, stinsa cu vin, lasat vinul sa se evapore, pus sos de soia, apoi stinsa cu o cana de apa, lasat sa se evapore. Repetate operatiunile astea pana cand carnea e moale pe dinauntru si frumos colorata pe dinafara.
Cam asta am facut si de aceasta data si am servit cu orez si salata de legume proaspete.

Cheesecake cu visine




Ingrediente:
200 gr faina
40 gr amidon
1 varf cutit de praf de copt
1 ou
60 gr zahar
125 gr margarina

Crema:

125 gr unt

1 pahar zahar

coaja rasa de la o lamaie

2 plicuri zahar vanilat

4 oua

60 gr amidon

1 kg branza de vaci

400 gr. visine

1. Intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul , zaharul si margarina topita. Incepem sa le amestecam cu lingura de lemn si dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa framantati bine aluatul cu mainile .
Il faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie, si-l dati la frigider pt. 30 de minute

2. Intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Amestecam bine dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou
Separat, intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma.Albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura.

3. Scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram si o punem pe margine. Aluatul trebuie sa urce pe peretii formei.

4. In forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta, punem visinele peste branza, si unele din ele in compozitie. Se introduce la cuptorul incins la 175 de C, pentru 80-90 de minute dupa care se baga la loc in cuptorul oprit , cu usa deschisa, si se tine acolo pana s-a racorit cuptorul.