luni, 2 mai 2011

Parmigiana de dovlecei



Ingrediente:
2 dovlecei
5 rosii mai mici
1 ceapa
200 gr mozzarella
busuioc
sare, piper
1 lg ulei masline
3-4 lg ulei floarea soarelui

Curatam rosiile de pielita dupa ce le-am oparit. Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem.
Rumenim feliile de dovlecel in putin ulei de masline, apoi ii punem la scurs pe un servetel.

Feliem 4 rosii. Tocam ceapa, o calim in uleiul de floarea soarelui, adaugam rosiile si condimentele si lasam cateva minute sa fiarba.

Mixam sosul rezultat pana devine fluid.

Asezam jumatate din dovlecei intr-un vas termo rezistent, deasupra sos, presaram cu mozzarella si repetam procedeul. Deasupra feliem ultima rosie si mai punem mozzarella.

Dam la cuptor pt. 20 de minute la foc mediu spre mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu