marți, 29 noiembrie 2011

Ton cu maioneza

Cu aceasta pasta ne-a facut cunostinta fina noastra, ne-a placut din prima clipa si daca ar fi dupa noi am manca cel putin o data pe saptamana. De atunci avem mereu in frigider ton, daca cumva se intampla sa ni se faca pofta nestapanita de ea sa avem la indemana.

Eu fac de obicei din:
2 conserve de ton in suc propriu
3-4 catei de usturoi
300 gr ciuperci champignon
maioneza dintr-un galbenus
2 lg mari de smantana

Scurgem cele 2 conserve de ton. Punem la fiert ciupercile curatate de cozi si coaja, apoi dupa ce au fiert le strecuram de apa si cand se racesc un pic le tocam marunt marunt.
Facem maioneza, apoi pisam usturoiul si amestecam usor totul impreuna, tonul, ciupercile tocate, usturoiul, maioneza si la final smantana. Potrivim de sare si piper si mancam pe paine sau lipie.




Un comentariu: