Le-am facut, le-am mancat pana la ultima. Urmeaza varianta cu mere probabil .
Aluat
1 kg de faina
5 oua
500 ml de lapte
drojdie cat o nuca, cam 25 de g
1 si 1/2 lingurita de sare
200 ml de ulei
Umplutura
1 varza cruda rasa, sarata, piperata si stoarsa usor de zeama
PREPARARE
Aluatul se prepara clasic cu toate ingredientele de sus, lasam maiaua de drojdie, zahar si lapte caldut 15 minute sa creasca, apoi framantam tot. Lasam sa dospeasca o ora la caldura.
Uleiul se foloseste la framantat.
Blatul de lucru trebuie sa fie uns bine cu ulei.
Se iau bucati de aluat, cat un pumn, .se intind bine cu mana, se pune umplutura de varza. Pungutza se strange la gura, apoi se intinde iar cu mana, cam cat va e tigaia.Se coace pe ambele parti la foc mediu, spre tare.
Noi am pregatit langa un mujdei cu perle de branza si a fost o cina minunata si gustoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu