marți, 25 martie 2014

Curcan caciattore

Aduc azi o reteta numai buna in timp de dieta, mai ales daca se consuma ca atare, fara alta garnitura sau paine. Este rapida, usoara si satioasa.

 Ingrediente:

1 pulpa dezosata curcan
200 g rosii
2 morcovi
1 ceapa
un manunchi leurda (in loc de usturoi)
1 telina mica
1 pahar de vin rosu
sare, piper
1/2 legatura patrunjel verde


Preparare:

Carnea de curcan se spala si se taie si se cresteaza daca dorim sa se faca rapid. Se pune la calit cu un pic de apa.
Intre timp morcovii, telina,  ceapa se toaca cubulete, leurda se taie marunt. Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga legumele(mai putin rosiile), crenguta de rozmarin, sare, piper si paharul de vin.
Se lasa pe foc mediu cam 10 min.  Se adauga rosiile, mancarea trebuie sa fiarba cca. 30 min. 
Sau se asambleaza tot in vas ceramic si se da la cuptor 40 min foc mic. Asta daca mai avem si alte treburi de facut rapid. Voila'!