sâmbătă, 16 octombrie 2010

Spaghete carbonara



Azi propun ceva usor si gustos. De abia am terminat de mancat portia, cum e si tarziu deja, nici fotografiile nu au iesit cel mai bine. O fi din cauza luminii proaste.

Ingrediente pt 2 persoane:
250 gr. spaghete
150 gr. sunca presata
1 lg de unt
3 oua
2 lg de smantana
2 lg parmezan
sare, piper, oregano

1. Se pune intr-o cratita pe foc apa in care se adauga sare, asa incat apa sa fie sarata, si dupa ce da in fiert se adauga spaghetele.

2. Intr-o tigaie mare se pune la calit sunca presata in unt (la foc mic 5 min.). Apoi intr-un castron se bat 3 oua cu 2 linguri de smantana si cu o lingura de parmezan. Dupa ce au fiert pastele, se strecoara de apa si se pun in tigaie peste sunca calita, apoi se pun pe foc la flacara mare si se adauga imediat compozitia de oua din castron. Se amesteca incontinuu cat sunt pe foc, cam 2 min., asa incat sa se prinda bine oul si celelalte ingrediente. Se servesc imediat cu parmezan deasupra.