sâmbătă, 10 septembrie 2011

Csirkepaprikás (Papricas de pui)

De cand ma stiu in familia noastra papricasul de pui a fost o mancarica facuta de cel putin 2x pe  luna.Intre timp am plecat de acasa, am stat prin alte orase, alte case, m-am stabilit la casa mea si am ramas fidela acestui preparat. Singura diferenta este ca am scazut frecventa cu care o gatim, deoarece ca mai toate mancarurile traditionale este foarte greu de digerat si ingrasa.

Ingrediente:
4-6 copane de pui, sau orice bucati din pui
1 ceapa mijlocie
1 ardei
1ardei capia
1 lg paprika
500 ml lapte
2 lg smantana
sare, piper, patrunjel tocat

Calim ceapa in putin ulei, apoi si ardeiul verde si kapia tocat cubulete. Adaugam copanele spalate si date cu sare si piper, calim putin, adaugam paprika si stingem cu 300 ml apa. Lasam la foc mic pana au fiert copanele, apoi amestecam 500 ml lapte cu 1 lg mare de faina si turnam peste tocana.Lasam sa mai fiarba pana se ingroasa sosul de pe ea, apoi luam de pe foc, adaugam smantana si patrunjelul tocat.

Cést si bon.




Un comentariu:

  1. e delicios si la noi gatea Mama foarte des papricas de pui, asa se mananca in Ardeal!Mari

    RăspundețiȘtergere