duminică, 15 mai 2011

Madlene cu cacao


Am cumparat forma pentru madlene, apoi am facut o tura, in aceeasi seara inca o tura, si de atunci tot repet in diferite combinatii. Se termina atat de repede, cred ca locuiesc in triunghiul Bermudelor.

Avem nevoie de:
100 de grame de faina
1/2 de lingurita de praf de copt
1 lingura cu varf de pudra de migdale (sau esenta)
2 linguri de pudra de cacao
80 de gr. de zahar
2 oua
1 lingura cu esenta de vanilie
100 de grame de unt

Pregateste formele pentru madlene sau unge o tava cu putin unt. Amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt si faina de migdale. Adauga un praf de sare. Sarea in preparatele dulci face aromele mai intense. Amesteca bine. Separat, intr-un castron, fraca untul cu esenta de vanilie, pana devine cremos. Adauga zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul se topeste complet.
Adauga pe rand cele doua oua si amesteca dupa fiecare. Adauga amestecul de ingrediente uscate si omogenizeaza cu grija, pana ce compozitia este uniforma. Pune compozitie in forme sau fa gramajoare de aluat in tava. Coace madlenele circa 15-20 de minute, in cuptorul bine incins, in prealabil, la foc potrivit.