vineri, 15 octombrie 2010

Ardei umpluti




Noi facem ardei umpluti unguresti. Adica nu ii dam la cuptor. Azi asta am mancat, ne era pofta.

Pt. umplutura:
500 gr carne de porc tocata
2 catei usturoi
1 lg ulei
1 ceapa rosie
8 ardei
1 ou
125 gr orez
1 lg-ta paprica
sare si piper dupa gust

Pt. sosul de rosii:

1 cutie rosii cubulete
3 catei usturoi
150 ml sos rosii (bulion)
150 gr telina
cca 700 ml apa
1 buchet patrunjel
sare si piper dupa gust
1 lg zahar



Preparare
1. Tocam carnea si adaugam usturoiul pisat.
2. Tocam ceapa, o calim cu putin ulei si o adaugam carnii.
3. Fierbem pentru cateva minute orezul si il adaugam carnii.
4. Pentru a desavarsi umplutura, adaugam un ou, sare, piper si paprica, apoi amestecam bine. Eu am mai adaugat si niste marar tocat, desi nu se foloseste, eu prefer asa.
5. Pregatim sosul de rosii: turnam intr-o oala rosiile cubulete, bulionul, usturoiul pisat, sare si piper si lasam sa fiarba pana da in clocot. Adaugam apa si aducem din nou la fiert.


6. Cat fierbe sosul, umplem ardeii. Lasam 2 cm loc deasupra pt a nu curge cand umplutura s-a fiert. Punem ardeii in oala si lasam sa fiarba 20-30 minute.
7. Cand aproape a fiert, radem telina marunt si o adaugam la sos impreuna cu lingura de zahar. Mai lasam 10 minute si voila.

Tort cu ciocolata



Blat:
4 oua
1 cana zahar
1 cana faina
50 ml apa sau lapte
50 ml ulei
1 praf de copt
1 zahar vanilat
3 lg cacao

Se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, laptele, uleiul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt amestecand de jos in sus.
Se toarna in forma de tort si se da la cuptor incins 180 C pentru 20 - 25 minute.

Crema 1
200gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie

Crema 2
200gr ciocolata neagra
200gr frisca lichida
esenta rom

Sirop
250gr zahar
250 ml apa
esenta rom

Glazura
200 gr ciocolata
100 gr frisca lichida
50 gr unt

Decor
trandafiri facuti din Maoam



Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema neagra,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam. Il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac.