marți, 9 noiembrie 2010

Cartofi cu crema de mascarpone



Ingrediente:
700 gr cartofi
150 gr carnati
5 oua fierte
3 galbenusuri
500 gr mascarpone
30 gr smantana
3 rosii
patrunjel, sare
200 gr cascaval ras

Fierbem cartofii in apa cu sare. Ii curatam si ii taiem rondele dupa ce s-au racit. La fel facem si cu ouale fierte si carnatii, ii taiem rondele. Amestecam mascarpone cu smantana si galbenusurile. Ungem un vas termorezistent cu ulei de masline si asamblam: un strat de cartofi, jumatate de sos mascarpone, carnatii, ouale, apoi un nou strat de cartofi, rosiile taiate rondele si din nou sos. Deasupra presaram patrunjelul si cascavalul si dam la cuptor la 180 C pana ce se rumeneste deasupra.
Foarte bun si a doua zi.

Piept de pui cu branza brie


Ingrediente:
1 piept de pui
200 gr afumatura (bacon)
1 bucata branza brie
200 ml vin alb
sare, maghiran, rozmarin

Taiem pieptul bucatele mai mari si le prajim in putin unt impreuna cu afumatura. Adaugam mirodeniile si vinul si lasam pana acesta scade. Rupem branza brie in bucatele si le aruncam peste carne. Acoperim cu capac si lasam pana ce branza se topeste si formeaza un sos peste carne.

Servim alaturi de orez fiert.

Peanut butter muffins




Ingrediente:
110 grame de faina
80 gr de zahar
130 gr de crema de arahide (peanut butter)
50 gr de unt moale
1 ou mare
160 ml de lapte
un varf de lingurita de sare
esenta de vanilie dupa gust

Amestecam intai faina, sarea, praful de copt. Separat, mixam untul, untul de arahide, zaharul si 3 linguri de lapte fierbinte. Incorporam apoi oul si vanilia, apoi faina, lingura cu lingura si la final laptele.
Punem compozitia in forme tapetate cu hartie pentru muffins. Punem tava de muffins in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 15 minute.




Decor:
80 ml frisca lichida
110 gr ciocolata menaj

Taiem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas . Apoi incalzim frisca pana la punctul de fierbere pe bain marie, o turnam peste ciocolata si amestecam bine cu telul pana cand ciocolata se topeste. Se lasa glazura sa se raceasca.