joi, 3 februarie 2011

Hortobagyi palacsinta (Clatite Hortobagyi)




Este una dintre preferatele bucatariei maghiare (din Ungaria), care la fel ca orice fel de mancare traditionala, are alta traditie de la casa la casa. Nu ma aventurez in a explica originile acestei retete pentru ca se va vedea si cu ochiul liber cat de tare da cu shaworma musulmanilor.

Pt. clatite eu folosesc mereu aceeasi reteta:
3 oua
2 cani de faina
vf. cutit sare
vf. cutit bicarbonat de sodiu
ulei si apa minerala pt a oubtine o coca nu foarte subtire.
Eu adaug uleiul pentr a nu trebui sa ung mereu vasul in care le prajesc.

Amestecam toate ingredientele si prajim clatitele dupa forma si marimea dorita.

Pt. umplutura:
1 piept de pui
1 ceapa mare
1 ardei verde
1 morcov
paprika, sare, piper
200-300 gr smantana
1 lg faina

1. Taiem pieptul bucatele cat mai mici posibile (si mai bine ar fi tocat la masina). Calim ceapa si ardeiul tocate marunt, morcovul ras, apoi adaugam carnea de pui, 1-2 l-te de paprika, sare si piper si o cana cu apa.
2. Lasam sa fiarba 15-20 de minute.
3. Dupa ce a fiert strecuram carnea si legumele, iar zaftul ramas il dregem cu 1 lg. de faina si smantana. Mai lasam la fiert pana se formeaza un sos consistent.
4. Umplem clatitele cu carne, le rulam sau impaturim si adaugam deasupra sos si smantana.
Daca se foloseste carne tocata, aceasta se imbiba mult mai bine cu aromele si mancarica e cu atat mai buna, desi probabil e bomba de colesterol ca mai tot ce e traditional unguresc. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu