miercuri, 21 septembrie 2011

Saramura de peste

In acest caz a fost somn, dar se poate cu orice altceva.
Nu mai zic cat de mult imi place pestele, nu stiu daca voi putea renunta vreodata la el, deocamdata e singurul fel de carne de care imi e pofta. Imi plac si fructele de mare de altfel, dar prefer sa  le gateasca cine se pricepe foarte bine. De cateva saptamani tanjeam sa mananc o saramura, stiam cum se face, dar lenea ma invingea de fiecare data. Pana acum.

Am pus rapid pe gratar bucatile de peste condimentate cu sare si piper. Langa ele am aruncat 2 rosii, 2 ardei mici, 1 zuchini curatat si am lasat sa se incinga bine. Intre timp am pregatit apa cu 5 catei de usturoi pisati, 1 foaie dafin, am lasat-o sa dea in clocot, am adaugat legumele de pe gratar taiate cubulete, un buchet de patrunjel tocat si pestele, am potrivit de sare si am lasat sa mai fiarba 3 minute. Am executat rapid o mamaliguta si am scapat de pofte. Ceea ce va doresc si voua.