duminică, 6 martie 2011

Eclere



Pentru aluat:

4 oua
250ml apa
100ml ulei
150gr faina

Pentru crema:

500ml lapte
1/2 cana zahar
2-3 oua
1 plic praf de budinca de cacao
o ciocolata amaruie
50gr margarina
300 ml frisca

Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita si la primul clocot se adauga toata faina,se trage vasul de pe foc si se amesteca bine aluatul.
Cand aluatul este caldut se adauga ouale intregi unul cate unul in asa fel incat nu se pune al doilea ou pana ce compozitia nu la cuprins pe primul. Aluatul trebuie sa fie suplu,dar sa nu curga.
Tapetam tava cu hartie de copt si incepem sa punem aluatul in forma de bastonase.
Se introduc in cuptorul incins in prealabil si se coc intai la foc iute 5 minute apoi la foc potrivit
pana devin rumenii. Nu se deschide cuptorul primele 15 minute. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Crema:
Se freaca ouale cu zaharul si praful de budinca,apoi se adauga laptele clocotit. Se pune pe foc si se adauga ciocolata bucatele se amesteca pana ce compozitia se ingroasa la sfarsit se adauga margarina si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se da de pe foc si se adauga esenta de rom.
Crema se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-au racit taiem eclerele pe din doua umplem cu crema , apoi cu frisca batuta, punem capacelele si ornam cu ciocolata topita sau topping.