joi, 18 noiembrie 2010

Gulii umplute cu sos alb



Nu e mare filosofie, rapid si bun bun.

Pt 2 persoane avem nevoie de:
3 gulii
250 gr carne tocata
1 ceapa
150 gra orez
5 lg ulei
5 lg faina
300 - 400 ml apa
4 lg smantana
sare, piper, marar

Taiem guliile in 2, le scobim cu o lingura avand grija sa nu rupem peretii.
Fierbem orezul in putina apa.
Tocam ceapa si o calim putin in 3 lg ulei.
Amestecam carnea tocata, orezul fiert si ceapa tocata. Punem sare si piper dupa gust si umplem cu acest amestec jumatatile de gulie. Le asezam apoi intr-un vas termorezistent, turnam peste 500 ml de supa sau apa cu vegeta si dam la cuptor, 180 C pt. aprox. 30-40 minute.

Facem sosul, in cele 5 lg de ulei calim faina, adaugam apa amestecand sa nu faca cocoloase. Cand a dat in clocot luam de pe foc, adaugam mararul si smantana, sare si piper dupa gust.

Cand sunt gata guliile, le asezam in sos si lasam sa se imbine aromele. Servim cu mare pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu