luni, 21 iunie 2010

Placinta cu branza si cacao



Aluat:
200 g margarina
100 ml lapte
4 oua
1 plic praf de copt
1 lg zeama de lamaie
2 lg cacao
200 g faina

Umplutura:
500 g branza dulce
300 g zahar
200 g smantana
200 g unt
4 oua
150 gr faina
50 g stafide
1/2 fiola esenta vanilie
1/2 fiola esenta de rom

Preparare:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spua untul cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma, cacaua si faina cernuta.

Pentru umplutura se mixeaza branza dulce cu untul, zaharul, ouale adaugate pe rand, smantana, faina, stafidele inmuiate in prealabil in rom si esenta de vanilie.

Intr-o tava cu dimensiunile 25x35 se toarna un rand de blat, apoi umplutura si al doilea rand de blat. Se da la cuptor incins la 175 C si se coace cca. 20-30 min. Se face testul cu scobitoarea.

Este o prajiturica extraordinar de usor de facut si delicioasa. Noi am repetat deja experienta si cu siguranta nu va parasi topul preferintelor deocamdata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu