marți, 17 mai 2011
Chifle cu lapte
Azi am incercat o reteta noua de chifle, nu eram sigura de ce o sa iasa, nici timp nu prea aveam, dar a iesit ceva pacatos de bun, acum va trebui sa ma abtin sa mananc sandwich doar de dragul de a le devora.
Ingrediente:
700 gr faina
500 ml lapte
2 l-te sare
1 l-ta zahar
30 gr drojdie
3 lg unsoare
Cine are masina de facut paine poate sa arunce totul mai putin unsoarea in ea si sa lase pe programul de framantat 10 minute. Apoi oprim aparatul, lasam sa se odihneasca 20 de minute, adaugam unsoarea si mai lasam la framantat 10 minute. Dupa acest al doilea procedeu mai lasam 20 de minute sa dospeasca.
Cine framanta de mana stie ca trebuie pusa faina, in mijloc itr-o gaura drojdia, zaharul si putin lapte caldut, apoi dupa ce a crescut putin se adauga restul ingredientelor (mai putin grasimea) si se framanta bine de tot. Lasam la fel la odihnit, apoi adaugam unsoarea si iar odihna.
Coca va fi mai moale si lipicioasa, dar exact asa trebuie sa fie.
Dupa 40-50 min de odihna adunata se presara faina pe masa de lucru, se toarna peste aluatul si se rupe in bucati din care se formeaza painicile. Le asezam intr-o tava tapetata si le mai lasam aproximativ 30 de minute sa se dubleze in volum. (Eu acest timp nu l-am avut, au crescut putin, dar au iesit delicioase).
La finalul odihnei dam la cuptor la 200 C pana ce se rumenesc frumos.
Nu am fotografii din timpul creatie, dar sunt usor de facut.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cat de bine arata! La ce te referi cand spui unsoare? Este vorba de ulei sau unt?
RăspundețiȘtergereNoi spunem unsoare grasimii de porc :).
RăspundețiȘtergere