vineri, 6 mai 2011

Supa crema din frunze de ridichi


Probabil va intrebati WTF, femeia asta a inebunit sau nu are bani. Adevarul e ca nici eu nu eram convinsa de ce voi face, dar e o supa delicioasa si cu la fel de multe vitamine ca un green smoothie. Iar bebelul meu care e fan spanac sau tot ce e verde a devorat practic portia lui.
Frunzele de ridichi sunt rar folosite în alimentaţie, pentru că puţini ştiu că au efecte vitaminizante şi remineralizante mult mai puternice decât rădăcinile. Ele conţin vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C, având în acelaşi timp efecte antitoxice şi depurative puternice, mai ales în cure îndelungate.
Cura cu frunze de ridiche de lună este recomandată în sângerările gingiilor, astenie, tulburările de ritm cardiac şi somnolenţă. De asemenea, cura de o lună cu salată preparată din frunze de ridichi este un excepţional detoxifiant pentru întregul organism. Ea ajută la refacerea florei intestinale normale, protejează stomacul, elimină o bună parte din bolile infecţioase care apar atunci când sistemul imunitar este slăbit de administrarea abuzivă de medicamente.

Pentru supa avem nevoie de:
frunzele a 2 legaturi de ridichi
2 cartofi potriviti
1 ceapa rosie
1.5 l apa
sare
2 lg de ulei

Se fierb toate ingredientele impreuna, apoi dupa ce supa s-a racit le mixam. Servita insotita de crutoane este foarte buna.