duminică, 18 septembrie 2011

Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci

Ingrediente:
500 gr rasol vita
1 morcov
1 ceapa
1 ardei gras
2 cartofi
2 rosii
2 oua
300 gr ciuperci de cultura
2 lg faina
2 lg gris
1 legatura marar
sare, bors sau zeama de lamaie

Fierbem carnea la foc potrivit, spumam de cate ori e nevoie pana devine clara. Adaugam zarzavaturile curatate, spalate si taiate cubulete. Pentru perisoare curatam ciupercile, le oparim cateva minute, apoi le scurgem si le tocam marunt. Adaugam faina, grisul, mararul tocat marunt, sare si piper. Dupa ce au fiert si legumele, formam bilute de ciuperci si le adaugam pe rand la ciorba. Mai lasam sa fiarba 10 minute, potrivim de sare, acrim cu bors sau zeama de lamaie si putem servi cu smantana sau simplu.
Eu am facut fotografii doar a doua zi din lipsa de timp si ciorba nu mai era la fel de clara ca in momentul in care am preparat-o.