joi, 17 februarie 2011

Tarta cu jambon si rosii



Infrediente:
300 gr faina
150 gr unt
3-4 linguri apa
150 gr jambon crud
150 gr rosii cherry (eu nu aveam am folosit normale)
100 gr boabe porumb
250 ml lapte
1 legatura patrunjel
sare, piper, oregano

1. Din 250 gr faina, 100 gr unt, apa si un vf cutit sare framantam un aluat tare si il punem la frigider pt. cca 15 minute. Topim untul ramas intr-o tigaie, adaugam 3 linguri rase cu faina, iar cand incepe sa se rumeneasca turnam laptele amestecand in continuu pana incepe sa se ingroase. Punem in sos boabele de porumb, patrunjelul tocat marunt si potrivim cu condimentele.
2. Intindem din aluat o foaie cu grosimea de cca. 5 cm., punem intr-o tava de tarta tapetata si perforam aluatul din loc in loc cu o furculita. Turnam peste sosul de porumb, apoi invelim rosile in felii de jambon si decoram tarta. Dam la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.