duminică, 27 noiembrie 2011

Somon pe pat de legume

 
Sambata am achizitionat un file mare si suculent de somon, arata atat de bine de imi venea sa imi infig coltii in el asa crud. Duminica abia am asteptat sa fac ceva bun si usor dupa haleala de la miezul noptii de sambata. Am curatat si tocat marunt 2 morcovi mici, 1 ceapa, 1 catel mare de usturoi si 1 gogosar. Sa nu se plictiseasca am curatat si feliat si 3 cartofi mari si un zucchini, i-am sarat si piperat, apoi am asezat intr-un vas termorezistent pe hartie de copt feliile de cartofi, zucchini, legumele tocate amestecate si la final pestele sarat si piperat. Peste am pus o felie de unt cca 50 gr, 3 felii de lamaie si o jumatate de lamaie stoarsa. Am impachetat si sigilat hartia de copt cu o scobitoare si am aruncat vasul in cuptorul incins la 160 C pentru 30 de minute.
So quick so good.