marți, 30 august 2011

Supa ungureasca


Desi este dintr-o carte de diete, am constatat ca e deosebit de buna, poate fi cu succes utilizata si in perioadele de post.

Pt. 2 portii mari vem nevoie de:
400 gr. varza acra (sau proaspata, dar in aacest caz acrim cu putin otet)
4 cartofi
1 lg. ulei
1 ceapa mica
1 lg. chimen sau 1 l-ta. boia de ardei dulce daca nu va impacati cu chimenul
1 rosie mare cubulete
1 catel de usturoi
1 frunza dafin
700 ml apa sau supa de legume
sare

Prajim ceapa in ulei, adaugam usturoiul tocat marunt, rosia cubulete, chimenul/boiaua, dafinul si sarea, dupa care turnam supa/apa. cand incepe sa fiarba adaugam varza taiata marunt (daca e murata o scaldam putin in apa inainte) si cartofii taiati cubulete. Fierbem pana se inmoaie legumele.
E gata super rapid, si mie mi-a placut mult si servita rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu