La majoritatea retetelor "vegetariene", vorba vine pt ca e de fapt lacto-ovo-vegetarian, se poate adauga lapte de soya in loc de cel normal si tofu sau cascaval din acela vegetal in loc de produsele lactate si avem ceva gustos si de post.
Acestea fiind spuse purced la a va dezvalui reteta mea preferata de lasagna, imi place mai mult decat tot ce am mancat pana acum cu orice fel de carne tocata.
Ingrediente:
9 foi lasagna
6 ciuperci mari (sau 10 mici)
1 ceapa rosie (sau 3-4 fire de ceapa verde)
3 rosii
2 catei de usturoi (sau 200 gr leurda oparita si tocata marunt - eu asta am folosit)
1/2 ardei rosu
300 gr mozzarella
4 lg unt
4 lg faina
700 ml lapte
Oparim rosiile si le decojim, apoi le tocam cubulete.
Tocam ceapa, ardeiul, ciupercile si le calim in putin ulei de masline, adaugam rosiile si condimentam cu sare, piper si busuioc. Lasam sa se imbine aromele apoi luam de pe foc.
Facem sosul bechamel topind untul, adaugam apoi faina si laptele incep amestecand in continu. Condimentam cu sare si piper.
Asamblam lasagna intr-un vas termorezistent punand prima data sos bechamel, apoi foi lasagna, sos rosii, leurda tocata, mozzarella si o luam de la capat. Terminam cu sos bechamel si mozzarella.
Dam la cuptor 160 C pt. 30 de minute si gata.
Eu m-am indragostit de aceasta reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu