vineri, 13 august 2010
Lasagna
Am repetat experienta pt ca ne place foarte mult aceasta papica.
Ingrediente:
8 foi paste lasagna
450-500 gr carne tocata (vita)
200 gr rosii cuburi
75 gr ardei galbeni
50 gr morcovi
40 gr telina
250 ml sos rosii
1 catel usturoi
1 pahar vin alb
25 ml ulei masline
sare, piper
50 gr parmesan
50 gr unt pt uns tava
In ulei calim telina si morcovii rasi, ardeii si rosiile taiate cubulete, carnea si usturoiul, apoi adaugam vinul, sare si piper si lasam sa fiarba pana scade. Adaugam si sosul de rosii, lasam sa fiarba putin.
Sos Bechamel:
900 ml lapte
50 gr unt
50 gr faina
sare
Topim untul, adaugam faina amestecand rapid, apoi adaugam laptele. Cand fierbe se ia de pe foc.
Fierbem putin foile de lasagna in apa sa nu ramana tari.
Ungem tava cu unt si asamblam, un rand de sos Bechamel, foi lasagna, carne, sos Bechamel s.a.m.d. Deasupra presaram parmesanul si dam la cuptor foc mediu pt aproximativ 20 min.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu