luni, 18 octombrie 2010

Cornulete pufoase cu cascaval










Ingrediente:
150 gr. unt
3 linguri iaurt sau smantana
2 oua
2 lg-te zahar
2 lg-te sare
1 cub drojdie
550 gr faina
cascaval ras
seminte de susan, mac, chimen

1. Facem o maia din drojdie si o cana cu apa calda (aprox. 300 ml)
2. Separam ouale. Frecam bine galbenusurile cu zaharul si sarea, adaugam untul (topit), iaurtul si faina, apoi framantam bine. Eu folosesc mixerul, astfel ies ultra pufoase.
3. Lasam sa dospeasca 30 min - 1 ora. Mai framantam o data incorporand putina faina sa nu se mai lipeasca si impartim in 3 bucati. Intindem o foaie rotunda si taiem in triunghiuri.



4. Cascavalul ras il amestecam cu un albus pana devine pasta si punem cu lingurita pe fiecare triunghi. Rulam si le punem pe tava tapetata cu hartie de copt.



5. Batem albusul ramas, ungem cornuletele si le presaram cu seminte dupa plac. (Eu le prefer pe cele cu chimen)




6. Dam la cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumenesc.

Un comentariu:

  1. pufoase si aspectuoase cornuletele ,doar galbenusurile se pun in aluat albusul nu ?Mari!

    RăspundețiȘtergere