miercuri, 9 februarie 2011

Porc in sos dulce - acrisor


Ingrediente:
500 g carne cu grasime
100 gr portocale
1 ardei gras rosu
10 gr ghimbir
10 gr usturoi
1 ou, 20 ml otet alb
1 l-ta zahar
2 lg faina
400 ml ulei
15 gr amidon
1 fir ceapa verde

Pt. marinata:
15 ml sos soia
10 ml vin alb
sare, piper

1. Taiem carnea cubulete, la fel si portocala, feliem ardeiul, ghimbirul si usturoiul.
2. Punem carnea in amestecul de marinata, amestecam si lasam 10-15 minute. (Aici eu am adaugat si legumele).

Scoatem cubuletele de carne din marinata si dintre legume. Spargem oul, il batem si il turnam peste carnea marinata. Amestecam.
3. Tavalim apoi prin faina bucatile de carne si le prajim in uleiul incins separat. Cand sunt gata, punem in alt vas sau wok legumele si marinata si le calim in putin ulei, turnam deasupra otetul, zaharul si 1/2 cana cu apa fiarta. Lasam sa dea cateva clocote.
4. Adaugam amidonul la legume si amestecam pana se leaga sosul. Adaugam si bucatelele de carne prajita si mai lasam putin sa se intrepatrunda aromele.
5. Servim cu orez fiert cu ceapa verde (pe care eu nu o aveam asa ca am fiert orez salbatic).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu