joi, 24 noiembrie 2011

Cu o ratusca si niste nuci

   Tineam deja de ceva timp o ratusca la congelator, nu ma puteam indura sa o gatesc deoarece parea cam atletica si greu de "inmuiat". Ieri m-am trezit dintr-o data cu chef sa gatesc, si sa gateeeeesc. :) Am scos macanitoarea, am dezghetat-o si dupa ce am spalat-o si imbaiat-o bine am pus-o intreaga la fiert cu niste morcovi, patrunjel si o ceapa. Dupa ce au fiert, am scos rata, am strecurat supa, am sarat-o, am adaugat niste taitei mai lati si patrunjel, am lasat sa mai dea de cateva ori in clocot si gata.
  Aventura inaripatei nu s-a terminat aici, am sarat-o, piperat-o, am uns-o cu putina miere si unt si am stors peste ea o porocala. Am asezat-o intr-un vas termorezistent cu tot cu sucul si am acoperit-o cu folie. A stat la caldurica cuptorului 20 de minute acoperita si inca 5 fara folie. Am fiert si 3 cartofi cu putin tarhon si impreuna cu legumele de la supa..... bun, bun.


  Desertul au fost fursecuri Linzer cu nuci, pe care le gasiti la dulciuri AICI.