joi, 19 mai 2011

Sparanghel cu sos hollandaise


Am primit de la mama 2 legaturi mari de sparanghel alb. Sincer nu mai gatisem pana acum, traiam cu impresia ca nu e ceva ce ar fi pe gustul meu. Am cautat putin pe net si am gasit aceasta varianta de servire. Nu a fost rau, sosul e genial.

Ingrediente:
1 legatura de sparanghel
2 lg unt
1 lg zahar
1lg zeama de lamaie

Am curatat sparanghelul, daca nu e foarte tanar trebuie curatat bine ( la fel ca morcovul) sa nu ramana atos. L-am pus la fiert in apa in care am adaugat ingredientele de mai sus. Am lasat cca. 10-15 minute.

Pt. sos:
2 galbenusuri
125 gr unt
2 lg apa calduta
1 l-ta suc de lamaie
50 ml smatana

Se amestecă bine gălbenuşurile cu apa şi puţină zeamă de lămâie. Apoi, pe foc mic, sau la bain-marie, se amestecă continuu, se adaugă untul topit si racit, sare şi zeamă de lămâie după gust, până se îngroaşă. La sfarsit adaugam si smantana si amestecam bine.

Eu am mai fiert si cativa cartofi noi in aceeasi apa in care a fiert sparanghelul, just in case sotului meu nu ii place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu