luni, 28 noiembrie 2011

Penne cu ton

Rar apelez la retetele de pe cutiile de paste, dar de data aceasta nu m-am putut abtine, cu usoare imbunatartiri aceasta e ideea luata de pe cutia Riso Scotti si sigur o voi repeta.

Am fiert al dente o cutie de penne de 250 gr (care constat ca este portie de 2 persoane sa mananci pe saturate)

In afara de asta:
300 gr conserva ton
3 catei de usturoi
1 rosie (ei spun 300 gr suc rosii dar nu am vrut sa inec bunatate de arome in bulion)
1 ceapa mica
1 ardei kapia mic
patrunjel (verde daca aveti)
busuioc, sare, piper


Am tocat marunt ceapa, usturoiul, rosia, ardeiul, le-am calit in 2 lg de ulei de masline, apoi am adaugat tonul, am condimentat si am lasat sa se imbine putin aromele. La final adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam "sosul"care nu e chiar un sos, cu pastele fierte si scurse. Lasam cateva minute si servim. Eu am facut si o salata langa, sa alunece si sa se digere usor, din 1 salata creata rosie sarata putin, ulei de masline, otet balsamic si o lingura de sirop de muguri de pin.