joi, 1 decembrie 2011

Salate de vinete

Spun la plural pentru ca una este salata normala de vinete, iar cealalta este una aproape raw, adica vinetele sunt coapte, dar maioneza este raw. Le-am facut impreuna, dar au iesit ambele atat de bune, incat nu se deosebeau nici prin aspect, nici prin gust.

Salata normala de vinete eu o fac in felul urmator:

Dupa ce vinetele sunt coapte, curatate si scurse, le maruntesc bine de tot cu tocatorul special. Toc marunt o ceapa, fac o maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si ulei, apoi amestec totul bine cu miscari rapide. La final adaug o lingura de smantana si potrivesc de sare.

Maioneza raw am facut-o in felul urmator:


Am hidratat o canita de caju si 100 gr de seminte de floarea soarelui. Le-am prelucrat in blender scurse, am adaugat 100 ml apa si zeama de la o jumatate de lamaie. In salata raw am mai adaugat si o mana de patrunjel verde tocat. Aceasta varianta merge foarte bine in perioada de post.