duminică, 15 aprilie 2012

Ciorba de pui a la grec

Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de :
un pui mare de la care se pun pulpele, aripile si spatele,
o ceapa medie,
2 morcovi,
un ardei rosu,
o jumatate de radacina de telina,
2 fire de telina,
2 foi de dafin,
2 maini de orez 
300 ml smantana,
2 galbenusuri mari
un cub de legume sau o lingura de legume maruntite deshidratate
sare,
piper 
bors magic pentru acrit sau zeama de lamaie (eu asta pun mai mereu)

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa  taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un putina sare si lingura de legume timp de 15 minute , spumand supa atunci cand este cazul. Dupa 15 minute adaugam orezul si  tijele de la cele 2 fire de telina taiate cubulete mici  si lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem carnea , telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele mici. Jumatate din  ardeiul rosu il pun inapoi  taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei.
    Separat  intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si  adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu