Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de :
un pui mare de la care se pun
pulpele, aripile si spatele,
o ceapa medie,
2 morcovi,
un ardei rosu,
o jumatate de radacina de telina,
2 fire de telina,
2 foi de dafin,
2 maini de orez
o ceapa medie,
2 morcovi,
un ardei rosu,
o jumatate de radacina de telina,
2 fire de telina,
2 foi de dafin,
2 maini de orez
300 ml smantana,
2 galbenusuri mari
un cub de legume sau o lingura de legume maruntite deshidratate
2 galbenusuri mari
un cub de legume sau o lingura de legume maruntite deshidratate
sare,
piper
bors magic pentru acrit sau zeama de lamaie (eu asta pun mai mereu)
Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa
taiate cubulete si telina
bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un putina sare si
lingura de legume timp de 15 minute , spumand supa atunci cand este cazul.
Dupa 15 minute adaugam orezul si tijele de la cele 2 fire de telina taiate
cubulete mici si
lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem
carnea , telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele
mici. Jumatate din ardeiul rosu il pun inapoi
taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei.
Separat intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi.
Separat intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu