marți, 25 ianuarie 2011

Taitei de orez cu legume si branza Brie




A fost din nou o zi din aceea, fuga incoace, fuga incolo si cat ai zice peste s-a facut pranzul. Ce sa fie, ce sa fie, sa fie ceva rapid si usor.

Am aruncat rapid la fiert niste apa, am adaugat sare si putin ulei, taiteii de orez si am stins focul. Dupa cateva minute de stat in apa fierbinte erau gata.
Am taiat 1 rosie cubulete, 2 felii de ardei julien, vreo 4 ciuperci felii si le-am calit in putin ulei de masline. Puse peste taitei, apoi niste cubulete de branza Brie, sare, piper si la cuptor cu ele.
Dupa 10 minute voila.

Tort Rigo Jancsi




Ingrediente:
100 g unt
30 g zahar
4 oua
50 g zahar
810 g faina
20 g cacao
2100 g ciocolata menaj
600 g frisca + 50 g zahar
150 g glazura de ciocolata


Prima data facem crema,pt ca trebuie sa stea la frigider cam 3 ore.
Punem intr-un vas pe bain-marie smantana pt frisca,dupa fierbere punem ciocolata rupta bucatele si nessul .
Dupa fierbere,se mai lasa inca 5 minute pe baia de aburi.Dupa ce s-a racit punem in frigider pt 3 ore.

Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile de oua. Se bat albusurile de oua cu zaharul, obtinandu-se spuma tare, dupa care se amesteca cu galbenusurile, cu faina si cu cacao. Toate acestea vor fi intinse uniform intr-o tava de cca. 1,5 cm inaltime, captusita cu hartie si se coace la temperatura de180 grade C. Prajitura coapta se rastoarna din tava, se scoate hartia, si se lasa sa se raceasca.

Pentru ca era pentru ziua baietelului meu, eu am copt 2 torturi, unul mare si unul mic si 5 briose. Astfel am format un catel/ ursulet.

Alcazale




Reteta am vazut-o pe blogul Laurei si de atunci am repetat-o de vreo 3 ori si asta mai mult pentru mine. Desi nu sunt mare fan prajituri (imi place mai mult sa le fac), acestea le-as tot manca direct de la frigider.

Ingrediente :

Pentru pasta:
4 albusuri
2 cani de zahar pudra
4 cani de nuci macinate

Pentru crema:
4 galbenusuri
5 linguri zahar
100 ml lapte
1 lingura cacao
200 g unt



Batem albusurile spuma tare cu zaharul pudra. Adaugam nucile macinate aluatul nu trebuie sa curga ci trebuie sa fie mai inchegat. Din aceasta compozitie se ia cu lingurita si se aseaza in tava.
Se da la cuptor la 170-175 grade. Trebuie mai mult uscate nu prajite.

Crema:
Se pun toate ingredientele la foc moderat. Se amesteca in continu ca sa nu se coaguleze galbenusul. Crema e gata cand are consistenta unei smantani foarte groase.
Se da crema la rece pentru cel putin cateva ore pentru a deveni ca un unt rece.
se lipesc doua cate doua si se pudreaza cu zahar pudra . Eu am decorat cu jumatati de nuca de aceasta data. Se lasa cel putin 8 ore sa se patrunda cu crema.

Sandwichuri cu bacon si pasta de somon


Aceasta intra la categoria cina foarte rapida. Nu aveam nici timp nici chef de bucatareala asa ca am taiat rapid felii 2 baghete taranesti, am pus pe ele cascaval, bacon, castravete murat si am decorat cu pasta de somon pe care o facusem in ziua precedenta. Voila!


Aici am sa dau ingredientele pastei de somon:
150 gr somon afumat
100 gr de unt de calitate
zeama de lamaie
1 ceapa mica

Am tocat ceapa marunt apoi am pus totul in robot si am amestecat pana la omogenizare.