miercuri, 13 octombrie 2010

Chifle cu afumatura



Aceste bunatati le-am tot facut in ultimul an. Este o reteta extraordinar de usor de executat si nu mai zic cat de gustos e deznodamantul. Am preluat reteta Laurei si ii multumim intreaga familie. De cate ori e fotbal se cere.

Ingrediente pentru 16 bucati:
Aluat:

325 g faina
1/2 lingurita sare
1 lg-ta zahar
1 ou
130 ml sana sau lapte batut
60 g unt topit
1/2 cub drojdie (20g)

Umplutura:
100 g. kaiser taiat bucatele
1 ceapa mica

Intr-un castron se pune faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora, sau pana isi dubleza volumul.
Kaiserul taiat cubulete, se topeste intr-o tigaie , se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
Cand aluatul a crescut indeajuns, se framanta din nou cu putina faina si se imparte in 16 bucati si se modeleaza ca niste chiftelute.


Pe fiecare chifteluta se aseaza umplutura si se lipeste aluatul deasupra astfel incat sa se obtina 16 sfere.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 200 grade C.
Chiflele crescute se ung cu putin lapte amestecat cu un galbenus de ou (crud)
Se presara susan sau mac, dupa preferinte...si se coc cca. 20 de minute pana se rumenesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu