marți, 15 iulie 2014

Pogacele cu telemea

Acestea sunt cele mai gustoase pogacele pe care le-am facut pana acum. Parerea mea. Pentru ca fotografiile au fost facute in cele mai nasoale conditii posibile (lipsa lumina, ora tarzie etc), din pacate nu arata nici pe aproape la fel de bine pe cat de bune au fost. Excelente pentru o seara cu prietenii (:* pentru ei), sau un meci de orice fel.

Ingrediente:
1 kg faina
50 gr drojdie
putin zahar
100 ml lapte caldut
250 gr margarina
380 gr smantana
1 ou
250 gr telemea rasa
2 lg sare

Turnam faina intr-un vas, facem o gaura la mijloc, maruntim drojdia, punem zaharul si turnam peste laptele caldut. Lasam 15 minute sa se umfle, apoi framantam cu restul ingredientelor. Lasam 1 ora la dospit, apoi intindem pe blatul de lucru presarat cu faina.  Impaturam in felul urmator:
sursa: http://citromhab.blogspot.ro/2011/03/tepertos-pogacsa.html

Intindem din nou, decupam cu pahar sau cerc, ungem cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptor 170 C pana se rumenesc.