miercuri, 24 august 2011

Patison umplut




Pentru ca deja avem acesti dovlecei in gradina si pt. ca nu ma dau in vant dupa eternele legume pane, am gatit altceva.

Ingrediente:
1 dovlecel patison (eu am mai folosit si un zuchini)
1 morcov
1 ceapa mica
2 rosii cubulete
1 ceasca de paste mici

Am oparit dovlecelul si zuchini pt. a se inmuia un pic.
Am curatat si razuit morcovii, tocat ceapa si rosiile, apoi le-am sotat in putin ulei pt. cateva minute. Intre timp am fiert pastele al dente si dupa ce s-au imbibat aromele legumelor, am condimentat cu busuioc, sare si putin piper si am adaugat pastele scurse. Am mai lasat 2 minute sa dea in clocot si am oprit focul.
Am taiat si scobit dovlecelul si zuchini si le-am umplut cu amestecul de legume si le-am dat la cuptor pt. 20 de minute. O parte din ele a primit si cascaval deasupra, portia mea nu.
Daca nu va place puteti curata de coaja dovlecelul si zuchini inainte de a fi umpluti.