marți, 3 mai 2011

Sufleu de ciocolata


Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Gabi. Foarte bun trebuie sa recunosc, nici nu mi-a prea ramas mare lucru pentru a putea fotografia.

Ingrediente:
4 albusuri
2 galbenusuri
200 g ciocolata amaruie
2 linguri lapte
50 g zahar
putin unt (pentru uns forma)

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa.

Ciocolata o topim impreuna cu laptele. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Incorporam apoi cateva linguri din spuma de albusuri. Turnam apoi peste restul de albusuri si amestecand usor cu o spatula, amestecand de jos in sus.

Ungem foarte bine un vas termorezistent cu unt si turnam compozitia. Punam vasul intr-o tava in care am pus apa (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului) si dam la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 25 de minute, fara a deschide usa cuptorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu