marți, 29 iunie 2010

Guguluf aromat





Ingrediente:
300 gr faina
2 oua
100 ml ulei
200 gr zahar
100 gr stafide
3 lg cacao
100 ml lapte
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lamaie
sare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat si putin suc de lamaie.
Se incorporeaza treptat galbenusurile frecate cu uleiul si zeama de lamaie. Se adauga apoi laptele, coaja rasa de lamaie si stafidele inmuiate in rom. Se presara faina si praful de copt amestecand usor de jos in sus. Din compozitia astfel obtinuta se toarna trei sferturi in forma de guguluf unsa si tapetata cu faina.
Se amesteca compozitia ramasa cu cacao si se toarna peste cea deja aflata in forma.
Se da la cuptor la foc potrivit cca 40 minute (electric 30 min). Se face testul cu scobitoarea. Guguluful se scoate din forma doar cand s-a racit complet.
Este un delicios insotitor al cafelutei de dimineata.