luni, 21 februarie 2011

Cheesecake cu lamaie




Blat:
250 gr faina
150 gr zahar
1 ou
100 gr miez de nuca macinat
200 gr unt
coaja rasa de lamaie
1 praf de copt

Crema:
4 oua
500 gr branza dulce
200 gr zahar
200 ml smantana
2 lg gris
3 lg zeama de lamaie
coaja de la 1 lamaie

Pt. ornat:
1 ou pt uns
1 lamaie

1. Pentru prepararea cremei amestecam branza cu smantana, zaharul si grisul, adaugam galbenusurile, zeama, coaja de lamaie rasa si amestecam bine. Incorporam usor albusurile batute spuma.
2. Preparam aluatul pentru blat. Frecam zaharul cu untul, adaugam oul, coaja rasa de lamaie, apoi treptat faina cu praful de copt si miezul de nuca. Framantam pana ce obtinem un aluat omogen si dam la rece pentru 30 de minute.
3. Intindem aluatul in forma cu pereti detasabili, turnam compozitia si asezam deasupra felii de lamaie. Introducem la cuptor incalzit la 160C pt. 40-5o de minute. Cu 10 minute inainte de final ungem cu un ou batut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu