miercuri, 11 mai 2011

Spaghetti aglio, olio e peperoncino


Ingrediente:
200 g spaghete
3-4 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi
1-2 ardei iuti mici
sare
frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat


Se pun cativa litri de apa intr-o oala mare si sare, cam 1 lingurita pentru fiecare litru. Se fierb pastele cu 1-2 minute mai putin decat ceea ce recomanda indicatiile de pe ambalaj, adica “al dente”. Intre timp se taie cateii de usturoi in jumatate.
Se pune pe foc mic o tigaie pentru sotare. Cand uleiul se incalzeste putin, se adauga usturoiul si ardeii iuti. Se sareaza si se prajesc la foc foarte mic.

Se scurg pastele cat mai bine si se rastoarna in tigaie. Se soteaza 1 minut, amestecand prin scuturarea tigaii, ca sa nu se rupa si ca sa se acopere uniform cu uleiul aromat si cu verdeata.
Se servesc pastele fierbinti, ornate cu frunze proaspete de patrunjel.